Cancer Gastric
tratamentul cancerului de stomac curcan
Ocupă locul 4 în rândul cancerelor ca incidență. Cu toate acestea, se află pe locul al doilea la decesele cauzate de cancer.
Printre factorii de risc se numără bacteriile Helicobacter pylori care cauzează gastrită și ulcer, malnutriția și factorii geografici.
Bacteria Helicobacter Pylori se instalează în stomac și provoacă ulcere. Iritația pe care o creează crește riscul de cancer după mult timp. Curățarea cu medicamente a acestei bacterii, care este diagnosticată prin endoscopie, oferă beneficii semnificative nu numai pentru tratamentul ulcerului, ci și pentru reducerea cancerului gastric.
Consumul excesiv de alcool și țigări cresc, de asemenea, riscul de cancer de stomac. Consumul de legume si fructe proaspete, pe care le numim dieta mediteraneana, dieta saraca in sare, reducerea produselor din carne procesata si mentinerea in echilibru a greutatii reduc riscul de cancer de stomac.
Deși este mai frecventă în țările din Orientul Îndepărtat, decesele din cauza cancerului gastric sunt mai mici în aceste țări cu metode de diagnostic precoce (screening endoscopic).
Constatări și diagnostic
Întrucât stomacul este un organ care se poate extinde, din păcate, la mulți pacienți, cancerul se prezintă la un nivel ușor avansat. Durerea abdominală, arsurile la stomac, sațietatea rapidă, tensiunea arterială scăzută, sângele în scaune și scaunele negre sunt cele mai importante simptome ale pierderii involuntare în greutate. Endoscopia este cel mai important instrument în diagnosticul cancerului gastric. Recomand persoanelor cu aceste plângeri să consulte un medic și să facă o endoscopie.